Direktlänk till inlägg 28 maj 2018

3.

Av Anette Haglund - 28 maj 2018 09:50

Socialjouren hittar flickan påväg till tågrälsen, körs till psykiatrin igen men åter igen får vi svaret att behovet inte finns hos flickan. Flickan körs tillbaka till kvinnan hon bor hos & där upptäcker socialjouren att de känner varann privat & börjar prata.

Dem ser inte hur flickan tar pillerburken & går upp på sitt rum!

Flickan berättar för killen & väninnan hur läget är & det agerar med att ringa 112. När ambulans är påväg till familjehemmet ringer dem dit & pratar med de & då säger hon ?de var bra att flickan blir hämtad nu? & flickan får följa med i ambulansen & där ringer dem till psykiatrin & frågar om det är ok att de tar med sig flickan & då äntligen förstår de behovet.

Flickan får nu flytta!
Flickan får flytta ifrån gården som låg i Varberg!hon kommer till en jourfamilj. Flickan får nu ha kvar adress & saker i tidigare på gården eftersom hon inte har en fast boplats & adress. Kvinnan hon bodde hos får nu post & räkningar adresserad till flickan som de inte skickar vidare!
flickan får skulder!

Det är nu snart ännu ett nytt läsår som börjar för flickan & vart ska nu flickan bo?

Varken kvinnan med gården eller hennes biologiska familj ha hem henne & jourhem är bara en tillfällig plats att bo i, nu får socialen jaga rätt på ett nytt boende!

Det blir en anhörigplacering & flickans gudmor tar emot flickan till sitt hem, där de redan bor 3 små barn. Det blir ingen lätt grej att som 18åring komma in i en familj som redan har rutiner med barnen.

Flickan försöker anpassa sig men blir ännu en gång sedd som en vuxen som hon inte är utifrån sina diagnoser. Flickan börjar på en folkhögskola, det var de bästa valet hon gjort i sitt liv för där kunde hon anpassa skolgången men inte kännas annorlunda.

Gudmodern kommer snart & bekräftar att hon blivit tjänsteledig ifrån sitt arbete & planerar att plugga, på samma skola som flickan & de hamnar därmed i samma klass!

Detta kände inte flickan blev rätt för de behövdes en fristad någonstans men de fick hon inte! Flickan började åter klaga till socialen om hur situationen fungerar & att de inte kändes riktigt rätt för flickan igen att bo där hon bor nu.

Flickan får veta att hennes gudmor fått pengar för att köpa kläder till flickan & blev väldigt nöjd över detta men sanningen var att de inte var en affär vi skulle till utan flickan blev körd till ett LSSboende, gudmodeen hade sagt upp uppdraget & socialen hade ingenstans att flytta flickan mer än till detta kollektivboende!

Ett boende med väldigt speciella människor med olika diagnoser. Vissa gravt utvecklingsstörda & autistiska utan tal, de kändes väldigt fel att flickan placerades här men de gick inte att förändra! Snart sa socialen att flickans beslut om LVU skulle försvinna & de skulle därför avsluta relationen & sådär. En person som flickan ändå haft en kontakt med under en längre tid skulle nu för flickan åter försvinna & nya dörrar skulle öppnas!

vuxenvärlden startar 18år & 6 månader!

De blev beslut att kollektivboende inte fick fungera som LSSboende & det skulle därför byggas ett helt nytt boende för oss som behövde flytta ofrivilligt.

Nu var framtidsplaner en egen lägenhet inom LSS, & så blev det. Låsta fönster, fasta lampor i tak & andra ställen, & en dusch som liknar de man har på badhuset & idrottsanläggningar med ?pushknapp? för att vattnet ska vara väldigt sparande. Hur kan man bygga på detta viset för personer som faktiskt ska bo i dem på heltid? De hade kanske fungerat om de var ett helgboende eller liknande. Flicka blev väldigt bekymrad & tyckte inte de kändes rätt. Flickan hade nu kommit tillbaka till Halmstad & sin hemstad sedan något år & hade fått tillbaka sina gamla vänner som hon rycktes ifrån & många av dessa kom till lägenheten för att se hur de såg ut & tyckte de var väldigt dåligt hur det behandlade människor med speciella behov.

Flickan tog även kontakt med personligt ombud. Flickan behövde även nu en psykiatrisk kontakt för att flickan behöver prata om det som har hänt henne & sveken ifrån familj & andra vuxna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

2.

Av Anette Haglund - 28 maj 2018 09:45

Flickan hamnar på utredningsboende & där gör de intervjuer med anhöriga & de upptäcker även att flickan absolut inte vill träffa sin familj & får panik. Detta agerande gör att boendet undrar vad som egentligen skett i hennes hem & hon nekar av att ho...

1.

Av Anette Haglund - 28 maj 2018 09:38

28 januari 1991 föddes en liten flicka som fick namnet Anette. Första barnet i ett ungt pars liv. Då boendes i Göteborg bland nära&kära. Hade även en koppling till ett litet samhälle i Halmstad, där hittar de snart ett hus att flytta till. Idolen i f...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards